MacWorlds podcast

Categories

general
technology

Archives

2014
October
September
May
March
February
January

2013
December
November
October
September
June

April 2013
S M T W T F S
     
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Syndication

Vi tipsar om våra bästa julapptips, snackar nya Mac Pro, diskuterar hur dåligt iOS 7 egentligen faktiskt är - och så tar vi ett grepp om fenomenet internettroll. Bland annat! God jul & gott nytt år! 

Direct download: MacWorld_Podcast18dec2013_v1.mp3
Category:general -- posted at: 11:24pm PDT

Vi diskuterar de brandfarliga och strömförande laddarna som kom på tapeten förra veckan. Samtidigt är det lite överdrivet att lägga telefonen i en brandsäker skål och sitta och vakta vid den när den laddar. Vi reder ut begreppen.
 
Apple har också passat på att lämna in flera intressanta patent på sistone. Alla produkter ett företag patenterar blir inte alltid verklighet, men vi vet sedan tidigare att många av Apples prylar och tekniker avslöjades långt tidigare i patentansökningar. Vi har tittat på patent för trådlös el, ansiktsigennkänning och en kamera där man kan ändra fokus efter att bilden tagits.

En trend senaste tiden är att funktioner försvinner från nya versioner av Apples program. Varför plockar Apple bort finesser som används och saknas av användarna? Vi diskuterar.
 
Detta och mycket mer i veckans podcast från MacWorld.

Direct download: MacWorld_Podcast_4dec_v3.mp3
Category:technology -- posted at: 7:48am PDT

Vi går i denna veckas podcast igenom nyheterna sedan förra gången. iPad Air och iPad mini retina har släppts, men är de värda besväret och bör man uppgradera? Vi reder ut begreppen. Vi snackar om livet med våra nya iPhonelurar, och Joel berättar hur det gick till när hans rymdgråa iPhone blev till guld.

Vi har också sett den nya filmen om Steve Jobs, kallad Jobs kort och gott. Och den överträffade våra förväntningar, även om förvändtningarna var lågt ställda. Men är det okej att hitta på saker som inte skett i en film baserad på någons liv?

Sist men inte minst går vi igenom de viktigaste nyheterna och ryktena, som iPhone i jätteformat och med böjd skärm. Men det är inte alla rykten vi tror på.

Direct download: MacWorld_Podcast-19nov_v1.mp3
Category:technology -- posted at: 7:34am PDT

Ur innehållet: 
Vi diskuterar vad som presenterades på Apples event i tisdags förra veckan och vrider och vänder på nyheterna. Hur mycket lättare är egentligen nya iPad Air, och blir det svårare att välja rätt iPadmodell nu?

På tal om att välja, hur i hela friden går det egentligen till när Kjell Eriksson köper prylar? Hör om hans senaste överslagshandling i detta avsnitt. Och programmen han tåkat betalat två gånger för …

Och så var vi på Kungsgatan i Stockholm och rapporterade natten till fredag under släppet av de nya iPhone-modellerna. Lyssna på en av de köande när han berättar om varför han väljer att stå flera timmar mitt i natten utanför en butik. 

Apple har släppt sin senaste kvartalsrapport, och den har vi förstås satt tänderna i. 

Direct download: MacWorld_Podcast_29okt_master_NY.mp3
Category:technology -- posted at: 8:57am PDT

Nya modeller av iPad, Mac Pro och den helt nya versionen av OS X kallad Mavericks hör till nyheterna det snackas om inför eventet 22 oktober 2013. Men vad tror vi på, och vad tror vi inte alls kommer dyka upp? Vi går igenom ryktesfloden.

Och så berättar Kjell om sin nära betalnings-upplevelse med Dropbox. Är det säkert att förlita sig för mycket på nätets alla gratistjänster eller är det något man bör se upp med?

Direct download: Macworld_podcast_15okt_.mp3
Category:technology -- posted at: 7:44am PDT

iOS 7 är här, och vi har försökt vänja oss vid nyheterna grundligt. Ljust och fräscht är en passande beskrivning och det finns mycket att gilla. Men det finns också en hel del problem. Vi pratar om buggar, brister, irritationsmoment och ett och annat misstag.

Ungefär samtidigt dök de första riktiga recensionerna av nya iPhone 5S och iPhone 5C upp på nätet. Vi slås bland annat av att iPhone 5S är inte mindre än hundra gånger snabbare än den första modellen av iPhone i vissa tester, och uppvisar en sund prestandaledning över konkurrenterna i många andra.

Försäljningen av iPhone 5S och 5C blev ett stort rekord, om vi får tro Apples egen statistik som släpptes helgen efter att den dök upp i butiker. Men kan vi lita på siffrorna? Och är det relevant att jämföra siffrorna mot tidigare år nu när fler länder som Kina är med i första vändan?

Samtidigt har det dykt upp statistik som visar att iPad håller på att förlora kronan på marknaden för surfplattor. I somras stod iPads omsättning för ”bara” 50 procent av marknaden. Även här gäller det att läsa siffrorna rätt. Android tar mark helt klart, men  om någon påstår att iPads dagar är räknade har nog inte riktigt belägg för sina påståenden.

Till sist dök vi på en konstig nyhet i går, GT skriver att iPhone-telefoner som uppdaterats till iOS 7.0.2 helt plötsligt kan börja slå ut butikernas larm på varor. Vi har försökt gräva i påståendet men känner oss inte övertygade.

Direct download: Macworld_podcast_2okt_v2.mp3
Category:technology -- posted at: 7:37am PDT

Att det skulle komma två telefoner med namnen iPhone 5S och iPhone 5C var det få som blev överraskade av. Men vilka var nyheterna och vad betyder det?

iPhone 5C var allmänt känd som "budgettelefonen" men priset var inte lågt nog för alla. Vi går igenom vad som ändå är nytt, vad vi anser om telefonen och vilka som inte borde köpa den.

iPhone 5S är det nya flaggskeppet. Snabbare processor och bättre kamera var väntat, och ryktena om den nya fingeravtryckssensorn visade sig stämma. Men varför får inte tredjepartsutvecklare tillgång till autentisering med fingrarna? Och vad ska Apple ha den nyutvecklade processorn som bara sköter rörelsesensorerna i telefonen? MacWorld guidar dig.

Sist men inte minst försöker vi besvara de vanligaste frågorna efter eventet. Och som utlovat, här kommer länken med vilka modeller som stöder de olika LTE-frekvenserna runt om i världen: www.apple.com/iphone/LTE/

Direct download: Podcast_avsnitt4.mp3
Category:general -- posted at: 8:27am PDT

MacWorlds tredje podcastavsnitt fokuserar på och peppar inför Apples event 10 september. 

Direct download: Podcast_Macworld_episod3.mp3
Category:general -- posted at: 12:05pm PDT

#2 - "Datorns batteri borde räcka hela dagen"

Vi går igenom de absolut bästa nyheterna i iOS 7 och Mavericks, och diskuterar varför de är värda att vänta på.

Samtidigt är en stor fråga när alla nyheterna som visades upp släpps. Vi ger våra bästa gissningar om när produkter som iOS, Mavericks och Mac Pro finns tillgängligt för alla.

Största nyheten senaste veckan förutom eventet är att Comviq och Telenor gör som Tele2 och släpper på lte som fungerar med iPhone. Men lanseringen är inte mycket att hurra för, vi förklarar varför.

Läsarfrågan denna gång handlar om hur uppgraderingsbar Mac Pro kommer att bli. Apple har plockat bort platserna för instickskort, och ersatt det med sex thunderboltportar. Vi förklarar hur thunderboltportarna kan ersätta pci express, och i vilka lägen de inte duger.

Direct download: Macworld_podcast2.mp3
Category:general -- posted at: 2:08am PDT

Vi har satt oss ner för att diskutera vad som sker på måndag. Lyssna på MacWorlds podcast:

Rytktessvepet

Vi går igenom de få säkra uppgifterna och alla rykten och andra läckta uppgifter som florerat:

Vad vill vi se på WWDC?

Uppiffat utseende i iOS är efterlängtat nu när Jony Ive tagit över rodret.

Uppdateringar i Finder är inte lika viktiga längre men det finns självklart saker att göra.

Apples proffsmodeller av datorerna behöver en uppdatering, oavsett om det blir en ny Mac Pro eller något annat.

Läsarfrågor

Vi besvarar vanliga frågor vi får in till redaktionen. Kommer Apple livesända på måndag, hur bedömer vi rykten när vi skriver om dem och kommer det en ny iPhone på måndag?

Dröm-”one more thing”


Om vi för en stund struntar i vad som är sannolikt, vad skulle redaktionen helst se att Apple presenterade som sin stora överraskning?

Direct download: MacWorld_Projekt_podcast.mp3
Category:general -- posted at: 9:28am PDT

1